ΕΦΤΑ ΜΕΡΕΣ, ΕΦΤΑ ΑΛΛΑΓΕΣ



Εφτά αλλαγές που θα αλλάξουν το σώμα σου πριν βγεις στην παραλία

Ο καιρός έφτασε και οι παραλίες έχουν βάλει τα καλά τους και σε περιμένουν να απολαύσεις την θάλασσα και τον ήλιο ξέγνοιαστα. Εσύ που δεν πρόλαβες να βρεις τους ρυθμούς σου και να προετοιμάσεις το σώμα σου μην αγχώνεσαι, το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε, προλαβαίνεις να χάσεις το περιττό σου βάρος, να αποκτήσεις ένα υγιές σώμα και να απολαύσεις τη θάλασσα  χωρίς αναστολές. 




Εφτά αλλαγές διατροφικής συμπεριφοράς, μία αλλαγή κάθε μέρα και σε μία εβδομάδα θα έχεις εκπαιδευτεί ώστε να βοηθήσεις τον εαυτό σου να φτάσει και να κατακτήσει το στόχο βάρος. 

  • Ξεκινάμε εντάσσοντας πάντα το πρωινό στο καθημερινό μας πρόγραμμα. Ο οργανισμός σου χρειάζεται συνεχώς ενέργεια την οποία του δίνεις μέσω της τροφής. Απέφυγε την παρατεταμένη νηστεία και επέλεξε να τροφοδοτείς τον οργανισμό με μικρά και συχνά γεύματα, ξεκινώντας με αυτό του πρωινού.  Επέλεξε με βάση τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων, αποφεύγοντας τα λίπη και τα ανθυγιεινά τρόφιμα. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε ομελέτες από ασπράδια αυγών με προσθήκη λαχανικών, γιαούρτι ή γάλα άπαχο με δημητριακά ολικής, μέλι και ξηρούς καρπούς.

  • Φρόντισε να καταναλώνεις 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως. Τα φρούτα και τα λαχανικά θα προσφέρουν βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία στον οργανισμό ενώ παράλληλα θα συμβάλλουν στο αίσθημα του κορεσμού. Απόλαυσε τα φαγητά σου συνοδευμένα πάντα με πλούσιες σαλάτες και ένταξε στα ενδιάμεσα snack σου δροσερές φρουτοσαλάτες.

  • Ένταξε την φυσική δραστηριότητα στο καθημερινό σου πρόγραμμα. Η άσκηση θα συμβάλλει στην καλή σωματική και ψυχική υγεία του οργανισμού σου. Τρέξιμο στο κοντινό γήπεδο, ποδηλατάδα με φίλους ή κολύμπι στην κοντινή παραλία είναι μερικές ιδέες που θα σε βοηθήσουν να βρεις την γραμμή σου και να διώξεις τις τοξίνες από το σώμα σου.

  •  Φρόντισε να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου συνεχώς. Η ενυδάτωση προέρχεται από το νερό, τα υπόλοιπα ροφήματα ( όπως τσάι, χυμοί) και μέσω των τροφίμων. Το μεγαλύτερο μέρος θα πρέπει να προέρχεται από την κατανάλωση νερού. Προσπάθησε να το έχεις στο μυαλό σου, αρωμάτισε το νερό σου με φύλλα δυόσμου ή φέτες lime και απόλαυσε το όχι μόνο τη στιγμή που θα διψάσεις αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

  • Αφιέρωσε λίγα λεπτά διαβάζοντας την διατροφική ετικέτα κάθε νέου προϊόντος που χρειάζεται να αγοράσεις. Διάβασε και μάθε για τα θρεπτικά συστατικά αλλά και για τα πρόσθετα που περιέχει και έπειτα αποφάσισε αν καλύπτει τις απαιτήσεις σου. Ρώτησε τον διαιτολόγο σου και ενημερώσου για οποιαδήποτε απορία.

  • Απέφυγε την αγορά και την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν αυξημένη ποσότητα νατρίου. Έτσι θα αποφύγεις την κατακράτηση υγρών. Χάρισε γεύση στα φαγητά σου προσθέτοντας πιπέρι ή φρέσκα βασιλικό.

  • Κατά τη διάρκεια του γεύματος φρόντισε να μην ασχολείσαι  ταυτόχρονα και με κάτι άλλο. Αφιέρωσε ουσιαστικό χρόνο στο φαγητό. Απέφυγε παράλληλες δραστηριότητες όπως παρακολούθηση τηλεόρασης, το διάβασμα εφημερίδας ή συζήτηση στο τηλέφωνο. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεις τον κίνδυνο να φας περισσότερο.


Τέλος, φρόντισε να κοιμάσαι αρκετά και να μην αγχώνεσαι.

Κάνε το καλοκαίρι σύμμαχό σου στην καλή υγεία και στο υγιές σώμα! Υιοθέτησε και νιώσε τα οφέλη του υγιούς τρόπου ζωής.

Αυτό το καλοκαίρι ας γίνει η αρχή για να βελτιώσεις το διατροφικό σου προφίλ!
Ξεκίνα τώρα!


Γιαννιώτη Θ. Πωλίνα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Πρώτη δηημοσίευση στο www.ipop.gr 


0 comments:

Post a Comment