5 ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΙΤΑ ΣΟΥ



5 Τρόφιμα που θα απογειώσουν την Δίαιτά σου

Δεν είναι λίγες οι φορές που προσπαθώντας να χάσεις το περιττό σου βάρος νιώθεις  ευάλωτος, αδύναμος και ο δρόμος της κατάκτησης του στόχου βάρους φαντάζει χωρίς τελειωμό.
 Μην απογοητεύεσαι, διάβασε παρακάτω και ένταξε στο διαιτολόγιό σου 5 τρόφιμα που θα σου χαρίζουν ενέργεια, ευεξία και θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στον στόχο σου. 




1. Βρώμη
Πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες αποτελεί super δυναμωτικό τρόφιμο που ιδανικά μπορείς να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Εναλλακτικά απόλαυσέ την στις σαλάτες σου ή στα φαγητά σου.
Θα σου δώσει ενέργεια, θα σε κρατήσει χορτάτο και  θα συμβάλλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού σου.

2. Προϊόντα ολικής άλεσης
Επέλεξέ τα όχι γιατί δεν παχαίνουν αλλά γιατί βοηθάνε περισσότερο τον οργανισμό μας. Πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες Β6, φολικό οξύ, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, βιταμίνες Β1και  Β2 χαρίζουν ενέργεια και ευεξία ενώ μας κρατάνε περισσότερο χορτάτους.

3. Σούπες
Είναι νόστιμες, εύκολες στο μαγείρεμά τους και πολύ γευστικές. Μπορούν να αποτελέσουν ένα νόστιμο και θρεπτικό ορεκτικό ή με την προσθήκη πρωτεΐνης (άπαχο κρέας, μανιτάρια) και αμύλου (ρύζι, πατάτα, μακαρόνια) να πάρουν τη θέση του κυρίως φαγητού σου.
Απόλαυσέ τες με ποικιλία λαχανικών. 

4. Ξηροί καρποί
Μία κλειστή χούφτα ανάλατων ξηρών καρπών θα καταφέρουν να σου δώσουν ενέργεια και να σε κάνουν να νιώσεις το αίσθημα κορεσμού. Επέλεξέ τους ως ενδιάμεσο snack ή πρόσθεσέ τους στις σαλάτες σου και απογείωσέ τες γευστικά.

5. Φυσικοί Χυμοί Φρούτων και Λαχανικών
Θα σου δώσουν την ενέργεια που χρειάζεσαι, χαρίζοντάς σου βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που ο οργανισμός σου έχει ανάγκη. Παίξε με τις γεύσεις συνδυάζοντας φρούτα και λαχανικά μαζί. Το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει γευστικά! Μπορείς να τους απολαμβάνεις στο πρωινό σου ή ως απογευματινό snack.



Γιαννιώτη Πωλίνα
Διαιτολόγος Διατροφολόγος


1 comments:

  1. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ WIDGETS ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΣΑΣ GADGETS FOR BLOGS

    ReplyDelete