ΠΑΡΑΛΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ




Παραλία και Διατροφή


Ο Ιούνιος μπήκε και κηρύσσει επίσημα την έναρξη του καλοκαιριού. Οι παραλίες έχουν αρχίσει ήδη να γεμίζουν από καιρό κι από εδώ και πέρα θα έχουν την τιμητική τους.
Είναι πολύ σημαντικό εμείς να φροντίσουμε για την σωστή ενυδάτωση και θρέψη του οργανισμού μας τις ώρες που θα απολαμβάνουμε τη θάλασσα και τον ήλιο. 


Για πολλούς η παραλία έχει ταυτιστεί με τον λουκουμά, το donuts σοκολάτας και το hot dog. Τροφές πλούσιες σε κορεσμένα και Trans λιπαρά που ανεβάζουν το θερμιδικό φορτίο του διαιτολογίου και επιβαρύνουν το βάρος μας και την υγεία μας. Είναι σημαντικό να αλλάξουμε αυτήν μας τη συνήθεια και να επιλέξουμε τροφές που ο οργανισμός πραγματικά έχει ανάγκη.

 Θα χρειαστεί να οργανώσουμε τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας ώστε να πάμε προετοιμασμένοι και εφοδιασμένοι με ό,τι πραγματικά έχει ανάγκη ο οργανισμός μας εκείνες τις ώρες που εκτίθεται στη ζέστη του ήλιου.

Παρακάτω συγκεντρώνουμε τις βασικές διατροφικές οδηγίες:

  • Επέλεξε φρέσκα φρούτα εποχής που είναι πλούσια σε γεύση, θρεπτικά συστατικά ενώ με την κατανάλωσή τους θα σου αφήσουν μία αίσθηση ζωντάνιας και εφορίας .
  • Απόλαυσε φρέσκιες φρουτοσαλάτες συνδυασμένες με άπαχο γιαούρτι, μέλι και ξηρούς καρπούς
  • Προτίμησε τα σάντουιτς ολικής με λαχανικά και γαλοπούλα με χαμηλά λιπαρά ή σαλάτες με ποικιλία λαχανικών, κοτόπουλο ή σολομό.
  • Απέφυγε να συνοδέψεις το σάντουιτς που θα επιλέξεις με πατάτες τηγανιτές και επέλεξε μία σαλάτα.
  • Προσπάθησε να αποφύγεις τα αλκοολούχα ποτά που θα πετύχουν περισσότερο να σε αφυδατώσουν παρά να σε δροσίσουν και επέλεξε φρουτοχυμούς, πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη με προσθήκη φύλλων μέντας και φέτες lime.
  • Τέλος, θυμήσου πως ο οργανισμός χρειάζεται συνεχώς ενυδάτωση, την οποία θα του την προσφέρεις κυρίως μέσω της κατανάλωσης νερού. Προμηθεύσου το δικό σου θερμό από το σπίτι, ετοίμασε το νερό σου το οποίο μπορείς να αρωματίσεις με φρούτα ή φύλλα δυόσμου και φέτες lime και πρόσφερε στον οργανισμό σου την ενυδάτωση που χρειάζεται.

Απολαύστε τη θάλασσα και τον ήλιο, γευτείτε την ξεγνοιασιά και την ηρεμία του φυσικού πλούτου, πάντα με σεβασμό στην υγεία και το σώμα μας.


Καλό Καλοκαίρι!

Γιαννιώτη Θ. Πωλίνα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος 
Πρώτη δημοσίευση στο www.ipop.gr 

0 comments:

Post a Comment