ΜΑΝΓΚΟ, Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑ





Μάνγκο, η Διατροφική του αξία

Το φρούτο με την χρυσή σάρκα κατάγεται από την Ινδία και τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο αγαπητό στον κόσμο λόγω της ιδιαίτερης δροσερής γεύσης του αλλά και των διατροφικών του ιδιοτήτων. 



Το μάνγκο καταναλώνεται πότε σκέτο, πότε σε μορφή χυμού και άλλοτε συνοδεύει τις σαλάτες των λαχανικών μας.

Τα Dressing σαλάτας που περιέχουν μάνγκο όταν συνδυαστούν με μέλι, απογειώνουν γευστικά τις απλές σαλάτες και προκαλούν ευχάριστο αίσθημα στον ουρανίσκο μας.

Ας δούμε παρακάτω γιατί το μάνγκο αξίζει να έχει θέση στο διαιτολόγιό μας, πέρα της γεύσης του.

Το μάνγκο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και Α, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση,  είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και συμβάλει στην καλή λειτουργία του εντέρου. Περιέχει ένζυμο με αντισπασμωδική δράση για το στομάχι και συμβάλει στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και της σπαστικής κολίτιδας.

Εντάξτε το στο διαιτολόγιό σας και γευθείτε τη γεύση του αλλά και τις ιδιότητές του.


Γιαννιώτη Θ. Πωλίνα
Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

0 comments:

Post a Comment