ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΑΣ



4+1 Τρόποι να ενισχύσουμε το Ανοσοποιητικό μας


Το Φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά με τη θερμοκρασία άλλοτε να πέφτει και άλλοτε να ανεβαίνει γεγονός που μας κάνει πιο ευαίσθητους σε ιώσεις ή σε σωματικές αδυναμίες με την εκδήλωση κάποιας αδιαθεσίας.
Εσύ αυτό που έχεις να κάνεις για να προστατεύσεις τον εαυτό σου ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σου. 

Παρακάτω σου δίνονται πέντε κανόνες διατροφικής συμπεριφοράς που θα σε βοηθήσουν.

1.             Φρόντισε να καταναλώνεις καθημερινά 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών, χαρίζοντας στον οργανισμό σου βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που τα έχει ανάγκη.
2.             Επέλεξε να καταναλώσεις ψάρια όπως ο σολομός, η σαρδέλα, το σκουμπρί, δύο φορές την εβδομάδα. Τα ψάρια είναι πλούσια σε  ω3 λιπαρά οξέα πολύτιμα για τον οργανισμό και συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος ενώ παράλληλα φροντίζουν για την καλή ψυχική μας υγεία. Ω3 λιπαρά βρίσκουμε επίσης και σε ξηρούς καρπούς όπως τα καρύδια , στο λιναρόσπορο, τα οποία μπορείς να τα εντάξεις στο διαιτολόγιό σου.  
3.             Προσπάθησε να αποφεύγεις τρόφιμα πλούσια σε αλάτι, ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά, τα οποία συχνά σχετίζονται με αποδυνάμωση του οργανισμού μας.
4.             Προσπάθησε να μην υποβάλεις τον οργανισμό σε παρατεταμένη νηστεία, αποδυναμώνοντάς τον αλλά χάριζέ του την ενέργεια που χρειάζεται με μικρά και συχνά γεύματα.
5.             Ακολούθησε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, στηριζόμενο στην ποικιλία τροφίμων σταθμισμένο στις ανάγκες του οργανισμού. Ένα πλάνο όπως αυτό της Μεσογειακής Διατροφής είναι ένα ιδανικό πλάνο για να σε προστατεύσει και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου και την καλή σου υγεία.  



Καλό Φθινόπωρο!


Γιαννιώτη Θ. Πωλίνα
Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

0 comments:

Post a Comment