ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΒΡΕΣ ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΟΥ



Το Πάσχα τελείωσε, βρες γρήγορα τους ρυθμούς σου

Μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα τα σπίτια μας γέμισαν με τσουρέκια, πιατέλες με χρωματιστά αυγά, ποικιλία γλυκών,  χώρια τα περισσεύματα από φαγητά και ψητά.
Εσύ τώρα καλείσαι να βρεις γρήγορα τους ρυθμούς σου, να επανέλθεις από τις διατροφικές ατασθαλίες και να προετοιμάσεις το σώμα σου και τον οργανισμό σου για το καλοκαίρι που πλησιάζει απειλητικά!


Πάρε την απόφαση τώρα κιόλας, οργανώσου και ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες που θα σε βοηθήσουν να βρεις τους ρυθμούς σου αλλά και να μπεις με άνεση στα ρούχα σου.

  • Φρόντισε να καταναλώνεις τη μέρα 5-6 γεύματα. Μη σε τρομάζει ο αριθμός αφού πρέπει να θυμάσαι πως ο οργανισμός χρειάζεται συνεχώς ενέργεια, την οποία την παίρνει από την τροφή.  Ξεκίνα την μέρα σου  με ένα πρωινό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όλων των ομάδων τροφίμων. Κάνε σωστές επιλογές με βάση τα χαμηλά λιπαρά και τα θρεπτικά συστατικά που έχει  κάθε τρόφιμο.
  • Κατά τη διάρκεια των γιορτών μεταξύ άλλων το κρέας είχε την τιμητική του. Προσπάθησε για λίγες μέρες να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου  και επέλεξε για το μεσημεριανό σου γεύμα όσπρια, λαδερά και σούπες. Συνόδευε πάντα το φαγητό σου με σαλάτα και περιόρισε τις σάλτσες, τα τηγανιτά και την αυξημένη κατανάλωση ψωμιού.
  • Για τις πρώτες εβδομάδες προσπάθησε να μην καταναλώνεις γλυκά, τα οποία χόρτασες τις προηγούμενες μέρες. Ικανοποίησε την αίσθηση του γλυκού καταναλώνοντας δροσερές φρουτοσαλάτες με γιαούρτι ή γιαούρτι με μέλι κ ανάλατους ξηρούς καρπούς ή μαύρη σοκολάτα.
  • Επίσης προσπάθησε να περιορίσεις και την κατανάλωση αλκοόλ. Τα  κοκτέιλ, οι μπύρες και τα κρασιά που καταναλώθηκαν με υπερβολή συνέβαλαν όχι τόσο στην χαλάρωση που ήλπιζες όσο στην αύξηση του βάρους σου. Δεδομένου πως το αλκοόλ μας γεμίζει με κενές θερμίδες, δηλαδή θερμίδες που δεν μας προσφέρουν κανένα θρεπτικό συστατικό, μπορείς για μερικές εβδομάδες να το απομακρύνεις από την διατροφή σου.
  • Τέλος, εκμεταλλεύσου την άνοδο της θερμοκρασίας και την γενική βελτίωση του καιρού και αύξησε την φυσική σου δραστηριότητα.. Το  ποδήλατο, το περπάτημα, το τζόκιν στο κοντινό γήπεδο ή εκμάθηση του αγαπημένου σου χορού, θα σου προσφέρουν ευεξία, ζωντάνια, θα σε αναζωογονήσουν αποβάλλοντας τις τοξίνες και θα σε βοηθήσουν σε συνδυασμό με τις διατροφικές σου επιλογές να χάσεις τα περιττά κιλά.

Μην αφήνεις τον εαυτό σου να παρασυρθεί από τις μέρες των γιορτών και να υιοθετήσει άσχημες διατροφικές συνήθειες.

Ξεκίνα σήμερα κιόλας, για το σώμα σου, για σένα!

Γιαννιώτη Θ. Πωλίνα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

0 comments:

Post a Comment